Jehněčí kýta na divoko
Suroviny
- 120 g Cibule
- 600 g Jehněčí maso
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 300 g Zelenina kořenová
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Nové koření celé
- 2 dl Víno červené
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 41 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 118.2 mg
- Vláknina 4510.3 mg
- Vitamín A 4510.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1441.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí kýtu pokrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a spolu s očištěnou, rozkrájenou zeleninou ji osmahneme na oleji a másle. Přidáme maso, osmažíme, přilijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet.
-
2
Maso přikryjeme, pozvolna dusíme do měkka, poté ho vyjmeme, odložíme na teplé místo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu a povaříme. Šťávu přecedíme, vlijeme víno a opět povaříme.