Brambory španělské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 5 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 705 mg
- Vláknina 9213.2 mg
- Vitamín A 9213.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivový olej rozehřejeme v pánvi, přidáme brambory pokrájené na polovinu, plátky cibule a smažíme 5 minut. Vsypeme pokrájenou papriku, hořčici, chilli koření a vaříme další 3 minuty. Přilijeme zeleninový vývar, rajčatový protlak a přivedeme opět k varu. Necháme vařit 25 minut, poté přendáme do předheřáté mísy.
-
2
Posypeme petrželkou a ihned podáváme.