Jehněčí hřbet v kabátku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Listové těsto
  • 80 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Jehněčí hřbet
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 761 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 225.6 mg
  • Draslík 705.5 mg
  • Vláknina 4627.5 mg
  • Vitamín A 4627.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Horkou vodou spaříme špenát, z vykostěného hřbetu vytvoříme váleček, který ovážeme nití a zprudka opečeme ze všech stran, po vychladnutí nit odstraníme, maso osolíme a opepříme. Špenát nasekáme na jemno, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a promícháme. Z těsta vyválíme

  • 2

    plát, na který položíme vrstvu šunky a špenátu, na náplň vložíme opečené maso, zavineme, potřeme žloutkem. Pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 220° C.

Komentáře k receptu