Jehněčí hřbet v kabátku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 60 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 225.6 mg
- Draslík 705.5 mg
- Vláknina 4627.5 mg
- Vitamín A 4627.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Horkou vodou spaříme špenát, z vykostěného hřbetu vytvoříme váleček, který ovážeme nití a zprudka opečeme ze všech stran, po vychladnutí nit odstraníme, maso osolíme a opepříme. Špenát nasekáme na jemno, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a promícháme. Z těsta vyválíme
-
2
plát, na který položíme vrstvu šunky a špenátu, na náplň vložíme opečené maso, zavineme, potřeme žloutkem. Pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 220° C.