Jehněčí s růžičkovou kapustou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kapusta růžičková
  • 200 g Mrkev kořen
  • 100 g Pórek
  • 100 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Tymián sušený
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 20 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 344.8 mg
  • Vláknina 7768.3 mg
  • Vitamín A 7768.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu pokrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme

  • 2

    a lehce osmažíme z obou stran, vyjmeme.

  • 3

    Na výpeku opečeme nakrájený pórek a šunku na malé kostičky, přidáme spařenou a nakrájenou mrkev, kapustu. Okořeníme tymiánem, vrátíme maso zpět a necháme 5 minut dusit.

Komentáře k receptu