Turecká jehněčí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 150 g Jogurt bílý
  • 50 g Rýže loupaná
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 100 g Cibulka jarní
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 186.2 mg
  • Draslík 197 mg
  • Vláknina 3920 mg
  • Vitamín A 3920 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1426.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, nakrájíme na kousky, přilijeme vodu a uvaříme téměř do měkka. Na sádle osmažíme pokrájenou zeleninu a cibuli i s natí, přidáme do polévky i se spařenou rýží, uvaříme do měkka.

  • 2

    Polévku odstavíme z ohně a vlijeme do ní jogurt, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu