Turecká jehněčí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 36 g
- Sodík 544 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 186.2 mg
- Draslík 197 mg
- Vláknina 3920 mg
- Vitamín A 3920 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1426.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, nakrájíme na kousky, přilijeme vodu a uvaříme téměř do měkka. Na sádle osmažíme pokrájenou zeleninu a cibuli i s natí, přidáme do polévky i se spařenou rýží, uvaříme do měkka.
-
2
Polévku odstavíme z ohně a vlijeme do ní jogurt, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Nakonec vše posypeme nasekanou petrželkou.