Pastevecká polévka
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 100 g Cibule
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mrkev kořen
- 5 g Sůl
- 15 g Petržel - nať
- 2 g Muškátový květ
- 80 g Petržel kořen
- 300 g Ledvinky jehněčí
- 400 g Jehněčí mozeček
- 300 g Jehněčí srdce
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 l Voda pitná
- 2 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 84 g
- Sodík 848 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 1815.6 mg
- Draslík 789.7 mg
- Vláknina 6022 mg
- Vitamín A 6022 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mozeček dobře omyjeme a podusíme. Vnitřnosti uvaříme v osolené vodě. Přidáme nakrájenou zeleninu a cibuli, zahustíme světlou jíškou, dobře provaříme a přecedíme. Přidáme podušený mozeček. Okořeníme muškátovým květem, před podáním zalijeme mlékem s rozšlehaným žloutkem, posypeme petrželkou.