Hovězí pečeně prokládaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.125 l Víno červené
  • 1.5 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1266 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 225.3 mg
  • Draslík 87.1 mg
  • Vláknina 4061.2 mg
  • Vitamín A 4061.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnec odblaníme, osolíme a špičatým nožem do něj uděláme šikmo otvory. Do nich zasuneme klínky nakrájené z uzeného masa, slaniny, mrkve a okurky a řádně zasuneme, neboť by se nám při smrštění pečeného masa vypadly.

  • 2

    Na másle osmahneme zbytek slaniny, zeleniny a cibuli a maso na něm osmahneme ze všech stran. Poté maso podlijeme a dusíme do měkka.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyndáme je, uložíme do tepla. Šťávu zahustíme strouhanou houskou osmaženou na másle. Přilijeme víno, šťávu povaříme, přecedíme a prohřejem v maso.

  • 4

    hotové maso krájíme na tenké plátky a šťávu podáváme zvlášť.

  • 5

    Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu, brambory opékané v celku nebo hranolky, saláty.

Komentáře k receptu