Velikonoční zajíčci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 25 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 172.1 mg
- Vláknina 1302.4 mg
- Vitamín A 1302.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou, žloutky vložíme do misky, přisypeme cukr, na kostky nakrájenou Heru a vše vyšleháme do pěny. Mouku prosejeme na vál, promícháme s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme vyšlehané žloutky, rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme odpočinout 60 minut.
-
2
Těsto rozbalíme, na vále posypaném moukou pomoci valečku rozválíme na velký plát, silný 1 cm. Z těsta velikonočními formičkami vykrajujeme různé tvary (nemusí to být jen zajíčci), které skládáme na plech.
-
3
Z bílku vyšleháme sníh, přidáme vymačkanou šťávu z citrónu a potřeme každý kousek pečiva. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Po vytažení z trouby necháme na plechu vychladnout.