Buchta s jablkovou náplní

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Mouka polohrubá
  • 300 g Cukr krupice
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 750 g Jablka
  • 20 g Tuk
  • 30 g Strouhanka
  • 20 g Skořice mletá
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 659 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 110 g
  • Cholesterol 88.7 mg
  • Draslík 403.9 mg
  • Vláknina 12030 mg
  • Vitamín A 12030 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo.

  • 2

    Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a polovinu směsi z misky rovnoměrně na plech nasypeme. Nyní rovnoměrně rozprostřeme na směs strouhaná jablka, posypeme skořicí, zakapeme polovinou rozpuštěného másla, zasypeme druhou polovinou sypké směsi, zakapeme druhou polovinou másla. V mléce rozkvedláme vejce a celou hmotu na plechu rovnoměrně polijeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 35 - 40 minut.

  • 3

    Buchtu vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu