Buchta s jablkovou náplní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 19 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 88.7 mg
- Draslík 403.9 mg
- Vláknina 12030 mg
- Vitamín A 12030 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Oloupaná jablka nastrouháme na hrubo.
-
2
Plech vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a polovinu směsi z misky rovnoměrně na plech nasypeme. Nyní rovnoměrně rozprostřeme na směs strouhaná jablka, posypeme skořicí, zakapeme polovinou rozpuštěného másla, zasypeme druhou polovinou sypké směsi, zakapeme druhou polovinou másla. V mléce rozkvedláme vejce a celou hmotu na plechu rovnoměrně polijeme. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 35 - 40 minut.
-
3
Buchtu vyndáme, necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme.