Grenadýrguláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 9 g
- Sodík 879 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 577.5 mg
- Vláknina 8343.3 mg
- Vitamín A 8343.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Flíčky uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Brambory, nakrájené na menší kostičky, uvaříme do měkka v osolené vodě, scedíme a také necháme okapat.
-
2
Na vypečené slanině osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, přidáme flíčky, promícháme. Poté necháme dusit, až se tekutina vyvaří, následně flíčky krátce opečeme. Přidáme brambory s trochou vody, sůl a za občasného promíchávání vše dusíme přibližně 5 minut. Podáváme sypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.