Velikonoční slepičí vývar s rajskou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 373.9 mg
- Vláknina 4344 mg
- Vitamín A 4344 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě uvaříme slepičí bujón, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, pórek očistíme a nakrájíme nadrobno, pažitku najemno nasekáme.
-
2
Do vroucího bujónu vložíme brambory, pórek a uvaříme doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce a brambory s pórkem do vývaru propasírujeme. Do polévky zašleháme rajčatovou šťávu, smetanu, přidáme sůl a promícháme.
-
3
Polévku podáváme s pažitkou.