Krůta pečená s vodními kaštany
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 189 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 1033.3 mg
- Vláknina 11910.5 mg
- Vitamín A 11910.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci v osolené vodě si uvaříme rýži. Vodu scedíme a hotovou rýži uložíme na teplém místě.
-
2
Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr. Brokolici opláchneme pod proudem tekoucí vody a rozebereme na jednotlivé růžičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev, potom ji rozkrájíme na špalíčky o tloušťce asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a nakrájíme je na kolečka silná asi 3 milimetry. Opláchneme vodní kaštany a uložíme je, aby okapaly. ¨
-
3
Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a opečeme na něm maso. Vložíme k němu ještě zeleninu, tedy brokolici, cibuli a mrkev. Směs ve woku dusíme 10 minut. Přiložíme k ní vodní kaštany a dále prohříváme. Přilijeme terijaki omáčku pro dochucení. Zasypeme sezamovými semínky. Podáváme s rýží