Žlutá dýně pečená v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr krupice
  • 200 g Sýr Feta
  • 2 kg Dýně
  • 1 polévková lžíce Oregano sušené
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 145 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 1135.6 mg
  • Vláknina 3475 mg
  • Vitamín A 3475 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni rozkrojíme, oloupeme, nakrájíme na větší kostky, naskládáme na plech, který jsme potřeli máslem, posypeme cukrem a vložíme do horké trouby. Pečeme přibližně 20 minut. Po dobu pečení kousky dýně otáčíme, aby se opekly z každé strany.

  • 2

    Plech vyndáme z trouby, opečené kousky dýně naskládáme na oválné talíře, naaranžujeme nakrájený sýr, polijeme olejem, posypeme oreganem a podáváme.

Komentáře k receptu