Velikonoční kořeněná vajíčka z mletého masa
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 40 ml Víno bílé
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Rajčata
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 39 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 71.5 mg
- Vláknina 1418.7 mg
- Vitamín A 1418.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, petrželovou nať nasekáme nadrobno, ve víně rozšleháme sójovou omáčku, worcester, cukr, zázvor, mletou papriku, sůl a pepř.
-
2
Do mletého masa vlijeme směs vína, přidáme petrželovou nať, mouku a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout.
-
3
Ze směsi tvarujeme menší karbanátky do podoby slepičích vajec a pomalu je ze všech stran smažíme na rozpáleném oleji.
-
4
Talíře vyložíme listy omytého salátu a vajíčka servírujeme na plátcích omytého rajčete.