Drobenka bramborová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 7 g
- Sodík 713 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 17.2 mg
- Draslík 1013.2 mg
- Vláknina 13535 mg
- Vitamín A 13535 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme nakrájené brambory na kostky 10 minut.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici a smažíme 5 minut. Vznikne drobenkové sypání. Strouhanku dáme do misky a vmícháme smaženou cibuli, osolíme a opepříme.
-
3
Brambory scedíme a dáme do zvláštní misky, přidáme máslo, mléko a rozšťoucháme je. Vmícháme nastrouhaný sýr.
-
4
Brambory přendáme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů, dokud drobenka nezhnědne.
-
5
Ihned podáváme.