Indické brambory kořeněné
Suroviny
- 500 g Brambory
- 675 g Špenát listový čerstvý
- 0.5 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Kardamom
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 10 g
- Sodík 522 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0.7 mg
- Draslík 1861.4 mg
- Vláknina 28547.5 mg
- Vitamín A 28547.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Semínka římského kmínu a koriandrová semínka rozdrtíme v hmoždíři. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme drcený kmín a koriandr, zázvor, kardamom a smažíme 2 minuty. Přidáme nasekané papričky, nasekanou cibuli, rozetřený česnek a smažíme další 2 minuty.
-
2
Do pánve přidáme zeleninový vývar a pokrájené brambory na čtvrtky. Vaříme 30 minut, občas zamícháme. Přidáme pokrájený špenát a povaříme 5 minut.
-
3
Odstavíme ze sporáku, vmícháme jogurt, osolíme, opepříme a ihned podáváme.