Brambory šafránové
Suroviny
- 675 g Brambory
- 1 kávová lžička Šafrán
- 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule červená
- 2 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 5 polévková lžíce Vývar zeleninový
- 5 polévková lžíce Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 4 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 737.8 mg
- Vláknina 10422.8 mg
- Vitamín A 10422.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme lžičku šafránu a přelijeme vařící vodou, necháme 10 minut vyluhovat.
-
2
Do pekáče dáme neoloupané brambory nakrájené na díly, nakrájenou červenou cibuli na 8 dílů a utřený česnek. Přidáme olej, hořčici, vinný ocet, bílé víno, zeleninový vývar, šafránovou vodu, rozmarýn, sůl a pepř.
-
3
Přikrytý pokrm pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 30 minut. Poté odkryjeme a pečeme brambory ještě 10 minut.
-
4
Podáváme horké.