Brambory šafránové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 675 g Brambory
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 5 polévková lžíce Vývar zeleninový
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 737.8 mg
  • Vláknina 10422.8 mg
  • Vitamín A 10422.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme lžičku šafránu a přelijeme vařící vodou, necháme 10 minut vyluhovat.

  • 2

    Do pekáče dáme neoloupané brambory nakrájené na díly, nakrájenou červenou cibuli na 8 dílů a utřený česnek. Přidáme olej, hořčici, vinný ocet, bílé víno, zeleninový vývar, šafránovou vodu, rozmarýn, sůl a pepř.

  • 3

    Přikrytý pokrm pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 stupňů 30 minut. Poté odkryjeme a pečeme brambory ještě 10 minut.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu