Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 930 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1140 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 1513.4 mg
  • Vláknina 8160.8 mg
  • Vitamín A 8160.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 79.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím očistíme slávky a zbavíme je byssových vláken.

  • 3

    Ve velkém hrnci rozpálíme olej a velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přilijeme víno, vložíme slávky a pod pokličkou při nízké teplotě asi 5min podusíme. Slávky vyjmeme, použijeme pouze neotevřené.

  • 4

    Do šťávy vmícháme smetanu, nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem a ještě asi 2min povaříme.

  • 5

    Špagety rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu