Tagliatelle s chobotničkami
Suroviny
- 500 g Těstoviny Tagliatelle
- 425 g Protlak rajčatový
- 125 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 1 kg Chobotnice
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 830 kcal
- Sacharidy 125 g
- Tuky 8 g
- Sodík 947 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 949.6 mg
- Vláknina 7473 mg
- Vitamín A 7473 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím ostrým nožem vykucháme chobotničky, odstraníme váček s barvivem, odřízneme ústní část, přísavky a špičky chapadel. Očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny.
-
3
Nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem restujeme na rozpáleném oleji při střední teplotě, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, víno, chilli omáčku, nasekanou bazalku a ochutíme solí a pepřem.
-
4
Omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min provaříme. Poté vložíme chobotničky a vaříme ještě cca 5-10min až změknou.
-
5
Tagliatelle rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.