Ravioli se špenátovou náplní
Suroviny
- 200 g Ricotta
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 350 g Špenát listový čerstvý
- 45 g Sýr Parmezán
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 23 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 203.7 mg
- Draslík 558.1 mg
- Vláknina 7071 mg
- Vitamín A 7071 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pracovní desce zpracujeme osolenou mouku s rozšlehanými vejci a olejem. Vzniklé lepkavé těsto hněteme 10 minut dohladka. Zabalíme do fólie potřené olejem a necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Propláchnutý a okapaný špenát podusíme v kastrole pod pokličkou 2-3 minuty. Po vymačkání přebytečné vody podušený špenát najemno nasekáme.
-
3
V míse smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, rozšlehaným vejcem, špenátem, špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
-
4
Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na obdélníky silné asi 3mm. Na jeden plát lžičkou položíme kopečky náplně a necháme mezi nimi malou mezeru. Mezery mezi kopečky potřeme rozšlehaným vejcem nebo vodou. Navrch položíme druhý plát těsta a kousek po kousku přitiskneme v mezerách mezi náplní.
-
5
Rádýlkem plát mezi kopečky rozkrájíme na čtverce. Těstoviny necháme 1 hodinu schnout rozložené na talíři nebo čisté utěrce.
-
6
Ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 4-5 minut, aby vyplavaly na hladinu. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou.
-
7
Podáváme pokapané máslem nebo olivovým olejem a opepřené.