Sýrové brambory nadýchané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 75 g Sýr Gruyére
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.11 hrnek Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 995.9 mg
  • Vláknina 11486 mg
  • Vitamín A 11486 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme nakrájené brambory na kosty 10 minut. Poté scedíme a dáme stranou.

  • 2

    V míse smícháme smetanu a švýcarský sýr, vmícháme cayenský pepř a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do smetanově sýrové směsi. Přidáme vařené brambory a ve směsi je obalíme.

  • 3

    Rozehřejeme olej ve fritovacím hrnci a osmažíme sýrové brambory 4 minuty, dokud nezhnědnou.

  • 4

    Poté je necháme okapat, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu