Margherita pizza
Suroviny
- 7 g Droždí
- 350 g Mouka pšeničná hrubá
- 400 g Rajčata
- 100 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Bazalka sušená
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 10 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 4.1 mg
- Draslík 387.1 mg
- Vláknina 8967.5 mg
- Vitamín A 8967.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do odměrky dáme droždí, cukr a smícháme s 50 ml vody. V teple necháme stát 15 minut, dokud kvásek nevzejde. Smícháme mouku se solí a uděláme doprostřed důlek, přidáme olej, kvasnice a zbylou vodu. Vymícháme hladké těsto.
-
2
Těsto vyklopíme na vál a hněteme, dokud nebude vláčné. Poté dáme do mísy, přikryjeme fólií a necháme stát, dokud nenabude, cca 30 minut.
-
3
Poté těsto vyválíme, rukama vytáhneme a dáme na vymazaný plech.
-
4
Do pánve dáme nakrájená konzervovaná rajčata, rozetřený česnek, bazalku, sůl, pepř, olivový olej a necháme 20 minut vařit. Vmícháme rajčatový protlak a necháme vychladnout. Poté směs naneseme na těsto a posypeme nakrájenou mozzarellou a parmezánem.
-
5
V předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
-
6
Podáváme horké.