Hovězí tatarák
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Tabasco
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 11 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 422.7 mg
- Draslík 510.2 mg
- Vláknina 522.5 mg
- Vitamín A 522.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, umyjeme a na mlýnku na maso spolu s chilli papričkou jemně semeleme. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, dobře promícháme, přimícháme nasekanou petrželovou nať, tabasco, hořčici, olej a rukou důkladně promícháme.
-
2
Tatarák servírujeme na větším kulatém talíři, kam položíme porci masa, do středu uděláme důlek a do něj vložíme syrový žloutek. Přidáme topinky a stroužek česneku.