Zelné závitky Kološvár

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 200 g Rýže dušená
  • 3 g Majoránka
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Sůl
  • 200 g Klobása uzená
  • 150 g Slanina vepřová
  • 400 g Zelí kysané
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 437 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 818 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 110.1 mg
  • Draslík 626.6 mg
  • Vláknina 11299.8 mg
  • Vitamín A 11299.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, dušenou rýži, osmahnutou cibuli, koření, vše spojíme vejcem a důkladně promícháme. Utvoříme 8 válečků, které zavineme do zelných listů, jež jsme předtím spařili ve vroucí vodě. Omotáme nití.

  • 2

    Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme na dno vrstvu kysaného zelí, na zelí poklademe závitky a malé klobásky. Zakryjeme další vrstvou kysaného zelí a zalijeme vývarem tak, aby zelí bylo pokryté. Navrch rozložíme plátky slaniny.

  • 3

    Pečeme hodinu a půl v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu