Zelné závitky Kološvár
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
- 60 g Sádlo vepřové škvařené
- 200 g Rýže dušená
- 3 g Majoránka
- 20 g Paprika mletá sladká
- 10 g Sůl
- 200 g Klobása uzená
- 150 g Slanina vepřová
- 400 g Zelí kysané
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 2 stroužek Česnek
- 3 dl Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 31 g
- Sodík 818 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 110.1 mg
- Draslík 626.6 mg
- Vláknina 11299.8 mg
- Vitamín A 11299.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Do mísy dáme mleté maso, dušenou rýži, osmahnutou cibuli, koření, vše spojíme vejcem a důkladně promícháme. Utvoříme 8 válečků, které zavineme do zelných listů, jež jsme předtím spařili ve vroucí vodě. Omotáme nití.
-
2
Do sádlem vymazaného pekáče rozložíme na dno vrstvu kysaného zelí, na zelí poklademe závitky a malé klobásky. Zakryjeme další vrstvou kysaného zelí a zalijeme vývarem tak, aby zelí bylo pokryté. Navrch rozložíme plátky slaniny.
-
3
Pečeme hodinu a půl v mírně vyhřáté troubě.