Zelí Kološvár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 240.1 mg
- Draslík 576.2 mg
- Vláknina 7423.3 mg
- Vitamín A 7423.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrolu na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme kysané zelí a zakryté pozvolna necháme dusit do poloměkka. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Vepřové plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, nasolíme a opepříme.
-
2
Do máslem vymazaného pekáče dáme vrstvu zelí, na něj přijdou plátky osolených vajec a klobásy, další vrstvou je dušená osolená rýže a znovu vrstva zelí. Jako poslední rozložíme vepřové plátky, zalijeme smetanou a dáme do středně vyhřáté trouby péct asi na 45 minut.