Hovězí maso na kari s bazalkou
Suroviny
- 700 g Hovězí svíčková
- 30 g Thajská bazalka
- 250 g Bambusové výhonky
- 800 ml Kokosové mléko
- 2 kávová lžička Kari pasta
- 4 kávová lžička Kurkuma
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Cukr palmový
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 38 g
- Sodík 661 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 1014.8 mg
- Vláknina 3519.3 mg
- Vitamín A 3519.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky silné asi 1 cm. Zelenou chilli papričku opláchneme, osušíme a odstraníme z ní semínka. Poté její dužinu nasekáme na drobné kousky. Omyjeme a osušíme také thajskou bazalku a bambusové výhonky. Výhonky nakrájíme na kousky o tloušťce asi 1 cm.
-
2
Do připraveného woku vložíme kari pastu a zahřejeme ji. Z povrchu kokosového mléka sebereme smetanu a přidáme ji do woku. Vaříme ji, až se na povrchu tekutiny ve woku objeví žlutá vrstva.
-
3
Posypeme kurkumou, přidáme do pánve pokrájené maso, 2/3 listů thajské bazalky. Posypeme palmovým cukrem a vlijeme 1/2 kokosového mléka. Povaříme 4 minuty, a poté do pánve nalijeme ještě zbylé kokosové mléko.
-
4
Vložíme nasekanou chilli papričku společně s bambusovými výhonky a dusíme ještě po dobu dalších 4 minut. Nakonec zakápneme rybí omáčkou, osolíme, opepříme a nasypeme zbylou posekanou bazalku.