V ústřicové omáčce brokolice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 5 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 257.6 mg
- Vláknina 4279.5 mg
- Vitamín A 4279.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na malé růžičky nakrájíme brokolici, lodyhy očistíme, stáhneme tvrdou slupku a rozkrájíme je příčně na špalíčky ve tvaru kosočtverce.
-
2
Rostlinný olej rozehřejeme ve woku, přidáme lodyhy brokolice a mletý zázvor a smažíme 30 vteřin. Potom přidáme růžičky brokolice a 2 minuty smažíme. Přidáme cukr, vodu, sůl a 1 minutu smažíme.
-
3
Vmícháme ústřicovou omáčku, brokolici přesypeme do mísy a můžeme podávat jak horké, tak studené.