Kuřecí salát se šunkou, žampiony a jablky
Suroviny
- 80 g Jablka
- 60 g Mandle
- 150 g Šunka dušená
- 60 g Žampiony - sterilované
- 60 g Kapie
- 300 g Kuřecí maso vařené
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 120 ml Majonéza
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Cibule červená
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 752 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 55 g
- Sodík 509 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 98.3 mg
- Draslík 203.2 mg
- Vláknina 8228.8 mg
- Vitamín A 8228.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené kuřecí maso, šunku nakrájíme na nudličky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na nudličky. Sterilované žampiony slijeme, necháme okapat a nakrájíme na kostky. Sterilovanou kapii necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Mandle spaříme, oloupeme a pokrájíme. Petrželovou nať jemně nasekáme, cibuli nakrájíme nadrobno. V misce rozmícháme pevně umixovanou smetanu s majonézou, solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
-
2
V míse promícháme kuřecí maso, šunku, jablko, žampiony, cibuli, kapii, mandle a petrželovou nať. Přelijeme zálivkou, znovu promícháme a pod fólií necháme v chladničce vychladit.