Hrachová polévka s chipsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Pórek
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Tortilla chips
  • 300 g Hrášek mražený
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 922 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 348.4 mg
  • Vláknina 8202.5 mg
  • Vitamín A 8202.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme 70 g másla, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek a chvilku restujeme. Zalijeme vínem, které vyvaříme, potom vylijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme hrášek a povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme smetanu a mixérem suroviny rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, vhodíme 30 g másla na zjemnění, promícháme, nabíráme na hluboké talíře a podáváme.

  • 2

    Ke každé porci jako přílohu přidáme pár kousků slaninových chipsů.

Komentáře k receptu