Hrachová polévka s chipsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 52 g
- Sodík 922 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 87.3 mg
- Draslík 348.4 mg
- Vláknina 8202.5 mg
- Vitamín A 8202.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme 70 g másla, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený pórek a chvilku restujeme. Zalijeme vínem, které vyvaříme, potom vylijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme hrášek a povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme smetanu a mixérem suroviny rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, vhodíme 30 g másla na zjemnění, promícháme, nabíráme na hluboké talíře a podáváme.
-
2
Ke každé porci jako přílohu přidáme pár kousků slaninových chipsů.