Koláč s jarní zeleninou
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 300 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cuketa
- 4 ks Listové těsto
- 4 ks Rajčata
- 10 ks Žampiony čerstvé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1347 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 84 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 2208.6 mg
- Vláknina 22264.2 mg
- Vitamín A 22264.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozválíme listové těsto a dáme do vymazané formy.
-
2
Bešamel si připravíme z másla, mouky a mléka. Osolíme a opepříme, přidáme petrželku a dáme ho na těsto.
-
3
Rajčata, cuketu, žampiony a česnek nakrájíme na plátky. Zeleninu klademe střídavě na vrstvu s bešamelem.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě a před dokončením koláč posypeme sýrem. Ozdobíme petrželkou.