Řepné carpaccio podle Pohlreicha
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
- 100 g Sýr kozí
- 10 g Oříšky piniové
- 100 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 3 ks Červená řepa
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Džus pomerančový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 3 g
- Sodík 637 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 1796.9 mg
- Vláknina 29912.5 mg
- Vitamín A 29912.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tři kusy očištěné červené řepy nakrájíme na co nejtenčí plátky, nejsnáze to jde na mandolíně. Svaříme dvě lžíce vinného octa s polovinu lžičky soli a jednou lžící krupicového cukru, k tomu přidáme dvě lžíce včelího květového medu, 100 ml olivového oleje, tři lžíce pomerančového džusu, špetku tymiánu, jednu lžíci sojóvé omáčky, šťávu z nastrouhaného třícentimetrového kousku čerstvého zázvoru, opepříme a důkladně rozšleháme. Do této marinády naložíme plátky řepy, kde mají zůstat alespoň 12 hodin, ale mohou v ní být i dva dny. Plátky řepy pak už jen naaranžujeme na talíř, rozdrobíme na ně kozí sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.