Řepné carpaccio podle Pohlreicha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 100 g Sýr kozí
  • 10 g Oříšky piniové
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Červená řepa
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Džus pomerančový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 637 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 1796.9 mg
  • Vláknina 29912.5 mg
  • Vitamín A 29912.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři kusy očištěné červené řepy nakrájíme na co nejtenčí plátky, nejsnáze to jde na mandolíně. Svaříme dvě lžíce vinného octa s polovinu lžičky soli a jednou lžící krupicového cukru, k tomu přidáme dvě lžíce včelího květového medu, 100 ml olivového oleje, tři lžíce pomerančového džusu, špetku tymiánu, jednu lžíci sojóvé omáčky, šťávu z nastrouhaného třícentimetrového kousku čerstvého zázvoru, opepříme a důkladně rozšleháme. Do této marinády naložíme plátky řepy, kde mají zůstat alespoň 12 hodin, ale mohou v ní být i dva dny. Plátky řepy pak už jen naaranžujeme na talíř, rozdrobíme na ně kozí sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky.

Komentáře k receptu