Vonný vinný rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Hroznové víno
  • 30 g Cukr krupice
  • 10 g Máta
  • 200 ml Voda pitná
  • 750 ml Víno růžové
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 1 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Likér bezinkový
  • 3 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 210.5 mg
  • Vláknina 2420.3 mg
  • Vitamín A 2420.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme vodu a vsypeme želatinu. Promícháme a necháme stát 10 minut.

  • 2

    Polovinu vína nalijeme do kastrůlku a přidáme cukr. Mírně zahříváme, až se cukr rozpustí. Přivedeme k varu a 5 minut necháme vařit. Přidáme citronovou šťávu, likér a zbývající víno. Vmícháme želatinu.

  • 3

    Do vinných pohárů rozdělíme vinné bobule. Do každého poháru nalijeme trochu rosolu a 10 minut chladíme. Zbývající směs rozlijeme do pohárů. Chladíme 1-2 hodiny, až rosol ztuhne. Před podáváním ozdobíme stočenými kolečky citronu a snítkami máty.

Komentáře k receptu