Červená cibule a papriky
Suroviny
- 25 g Oříšky piniové
- 500 g Těsto na pizzu
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Paprika žlutá
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Omáčka rajčatová
- 3 polévková lžíce Hrozinky
- 1 polévková lžíce Mateřídouška
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 32 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 138.7 mg
- Vláknina 4107.5 mg
- Vitamín A 4107.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pizzu vyválíme na placku o velikosti 30x18 cm. Dáme na plech, ohneme lehce okraje pizzy. Přikryjeme a necháme 10 minut kynout.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme pokrájené papriky na plátky, nakrájenou cibuli na plátky a rozetřený česnek, vše 5 minut smažíme. Poté necháme vychladnout.
-
3
Rajčatovou omáčku rozetřeme po těstě téměř k okrajům. Posázíme hrozinkami a navrch přidáme paprikovou směs. Přidáme nasekanou mateřídoušku, piniová semínka, zakápneme olejem, osolíme a opepříme.
-
4
V předehřáté troubě pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
-
5
Pokrájíme na dlouhé plátky a podáváme.