Penne se sardelemi a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 12 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 283.2 mg
- Vláknina 2426.9 mg
- Vitamín A 2426.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 230.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Předehřejeme troubu. Papriky omyjeme, podélně překrojíme, vyjmeme jadřinec, opláchneme a vložíme do trouby. Ohříváme dokud slupka nepopraská, abychom ji mohli stáhnout. Oloupanou papriku nakrájíme na nudličky. Stružky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Sardele namočíme na chvíli do vody. Poté je necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Kapary vyjmeme z nálevu a necháme okapat.
-
2
3 lžíce olivového oleje rozpálíme na větší pánvi, vložíme česnek a na mírném ohni ho doměkka podusíme spolu se sardelemi a paprikou.
-
3
Na pánev přidáme kapary a několik minut dusíme. Opláchneme lístky máty a bazalky, osušíme a nasekáme najemno. Bylinky přidáme ke směsi na pánev a promícháme. Poté přidáme uvařené těstoviny.
-
4
K těstovinám přilijeme zbytek oleje, vše promícháme a prohříváme asi 2-3 minuty. Připravíme na talíře a posypeme čerstvě mletým pepřem. Teplé podáváme.