Telecí guláš s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Telecí plec
  • 300 g Telecí maso přední
  • 300 g Telecí srdce
  • 300 g Cibule
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 80 g Olej rostlinný
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 160 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 213 mg
  • Draslík 747.9 mg
  • Vláknina 5705 mg
  • Vitamín A 5705 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny druhy masa omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, zasypeme bohatě mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso. Promícháme, osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přilijeme víno a dusíme asi půl hodiny. Když se víno částečně odpaří, dolijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, zjemníme máslem a dodusíme.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny nebo halušky.

Komentáře k receptu