Telecí guláš s vínem
Suroviny
- 300 g Telecí plec
- 300 g Telecí maso přední
- 300 g Telecí srdce
- 300 g Cibule
- 30 g Paprika mletá sladká
- 80 g Olej rostlinný
- 30 g Máslo čerstvé
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 600 g Těstoviny vařené (průměr)
- 160 g Protlak rajčatový
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 300 ml Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 26 g
- Sodík 884 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 213 mg
- Draslík 747.9 mg
- Vláknina 5705 mg
- Vitamín A 5705 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny druhy masa omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme, zasypeme bohatě mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso. Promícháme, osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme ve vlastní šťávě. Přilijeme víno a dusíme asi půl hodiny. Když se víno částečně odpaří, dolijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, zjemníme máslem a dodusíme.
-
3
Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny nebo halušky.