Hovězí vemínko smažené v těstíčku
Suroviny
- 600 g Hovězí vemeno
- 60 g Cibule
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Petržel kořen
- 50 g Celer bulvový
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý celý
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 400 g Bramborová kaše
- 20 g Petržel kudrnka
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 11.11 ml Olej rostlinný
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1347 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 628.7 mg
- Draslík 483.9 mg
- Vláknina 6215 mg
- Vitamín A 6215 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vemínko očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Osolíme, přidáme celý pepř, očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru a celou cibuli. Vaříme zvolna nejméně dvě hodiny, až bude vemínko měkké. Do mísy nasypeme mouku, posekanou petrželku, přidáme vejce, promícháme, naředíme pivem a vymícháme těstíčko. Vemínko nakrájíme na plátky, namočíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
-
2
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.