Hovězí vemínko smažené v těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí vemeno
  • 60 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Petržel kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 g Bramborová kaše
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 11.11 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1347 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 628.7 mg
  • Draslík 483.9 mg
  • Vláknina 6215 mg
  • Vitamín A 6215 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vemínko očistíme, omyjeme a vložíme do vroucí vody. Osolíme, přidáme celý pepř, očištěnou mrkev, petržel, kousek celeru a celou cibuli. Vaříme zvolna nejméně dvě hodiny, až bude vemínko měkké. Do mísy nasypeme mouku, posekanou petrželku, přidáme vejce, promícháme, naředíme pivem a vymícháme těstíčko. Vemínko nakrájíme na plátky, namočíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 2

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu