Hovězí uzený jazyk na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 50 g
- Sodík 719 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 136.3 mg
- Vláknina 7217.5 mg
- Vitamín A 7217.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzený jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme zvolna přibližně 45 až 50 minut. Jazyk prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme kůžičku a nakrájíme na plátky.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme plátky jazyka a chvíli v másle podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Se solí opatrně, uzené maso je samo o sobě dost slané.
-
3
Takto upravený uzený jazyk podáváme s tmavým chlebem.