Hovězí uzený jazyk na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí uzený jazyk
  • 120 g Cibule
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 690 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 136.3 mg
  • Vláknina 7217.5 mg
  • Vitamín A 7217.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzený jazyk vložíme do vroucí vody a vaříme zvolna přibližně 45 až 50 minut. Jazyk prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme kůžičku a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme plátky jazyka a chvíli v másle podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Se solí opatrně, uzené maso je samo o sobě dost slané.

  • 3

    Takto upravený uzený jazyk podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu