Bramborové knedlíky s octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory vařené
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 122 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 858.9 mg
  • Vláknina 13600 mg
  • Vitamín A 13600 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studené, prolisované brambory smícháme s moukou, osolíme a přidáme vejce ušlehaná do pěny, smíchaná s octem. Vše spojíme v těsto.

  • 2

    Nakonec přidáme žemle nakrájené na kostičky. Tvarujeme podlouhlé knedlíky a vaříme je asi 20 minut.

Komentáře k receptu