Bramborové knedlíky s octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 122 g
- Tuky 5 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 858.9 mg
- Vláknina 13600 mg
- Vitamín A 13600 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Studené, prolisované brambory smícháme s moukou, osolíme a přidáme vejce ušlehaná do pěny, smíchaná s octem. Vše spojíme v těsto.
-
2
Nakonec přidáme žemle nakrájené na kostičky. Tvarujeme podlouhlé knedlíky a vaříme je asi 20 minut.