Vepřové krokety smažené
Suroviny
- 450 g Vepřové maso libové
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 0.16 dl Olej rostlinný
- 2.25 dl Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 0.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 28 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 146.8 mg
- Draslík 138.1 mg
- Vláknina 254 mg
- Vitamín A 254 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3195.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kostky nakrájíme vepřové maso. Rozehřejeme v předehřátém woku podzemnicový olej, přidáme maso a smažíme 3 minuty. Poté ho vyndáme a dáme stranou.
-
2
Do misky nasypeme mouku, prášek do pečiva a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko, přidáme chilli, mléko a vypracujeme husté těsto.
-
3
Rozpálíme ve woku olej. Kousky masa obalíme v těstíčku a přidáme do woku. Smažíme, dokud nejsou zlatohnědé. Vyndáme je a necháme okapat.
-
4
V misce smícháme med, sójovou omáčku, pažitku, vinný ocet a rajčatový protlak.
-
5
Vepřové krokety dáme na talíře, ozdobíme pažitkou a podáváme s omáčkou.