Vepřové krokety smažené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Vepřové maso libové
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 0.16 dl Olej rostlinný
  • 2.25 dl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 138.1 mg
  • Vláknina 254 mg
  • Vitamín A 254 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3195.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kostky nakrájíme vepřové maso. Rozehřejeme v předehřátém woku podzemnicový olej, přidáme maso a smažíme 3 minuty. Poté ho vyndáme a dáme stranou.

  • 2

    Do misky nasypeme mouku, prášek do pečiva a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčko, přidáme chilli, mléko a vypracujeme husté těsto.

  • 3

    Rozpálíme ve woku olej. Kousky masa obalíme v těstíčku a přidáme do woku. Smažíme, dokud nejsou zlatohnědé. Vyndáme je a necháme okapat.

  • 4

    V misce smícháme med, sójovou omáčku, pažitku, vinný ocet a rajčatový protlak.

  • 5

    Vepřové krokety dáme na talíře, ozdobíme pažitkou a podáváme s omáčkou.

Komentáře k receptu