Řeznický tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1681 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 105.8 mg
- Draslík 660.7 mg
- Vláknina 7496 mg
- Vitamín A 7496 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na tuku z ní osmahneme cibuli nadrobno, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a papriku, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme maso nakrájené na nudličky a orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme asi 40 minut. Podléváme střídavě vínem a vodou pokaždé, když se šťáva vydusí. Když je maso měkké dochutíme solí a pepřem a přidáme na nudličky nakrájené nakládané okurky a prohřejeme.