Frikasé z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 1 g
- Sodík 272 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 887.2 mg
- Vláknina 485.8 mg
- Vitamín A 485.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku očistíme, umyjeme, v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Rybu vyjmeme z hrnce a vývar zachováme k dalšímu použití.
-
2
V hrnci rozpálíme máslo, restujeme na něm nasekanou petrželovou nať, přidáme mouku, zamícháme, zalijeme vínem, přidáme na kostky nakrájenou tresku a vyvaříme víno. Když je víno vypařené, zalijeme vývarem, ve kterém jsme vařili rybu, hrášek scedíme a vsypeme do vařící se směsi. Na závěr vaření dochutíme solí a pepřem.