Dušená čočka s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čočka jedlá
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 699.2 mg
  • Vláknina 43415.5 mg
  • Vitamín A 43415.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku necháme máčet do druhého dne, poté ji v téže vodě uvaříme téměř do měkka. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme kmín, hořčičné semínko, krátce orestujeme, vmícháme čočku a dál vaříme.

  • 2

    Mírně podlijeme, zakryjeme a dusíme přibližně 15 minut. Vmícháme kokos a nadrobno nasekané feferony. Když je čočka měkká, ochutíme solí, promícháme, posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu