Noky špenátové s ricottou
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 125 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 25 g Oříšky piniové
- 350 g Ricotta
- 50 g Hrozinky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 kg Špenát listový čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 135 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 221.5 mg
- Draslík 1494 mg
- Vláknina 11621 mg
- Vitamín A 11621 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.3 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát omyjeme a osušíme, povaříme ho ve vodě, poté dáme do cedníku a vymačkáme co nejvíce šťávy. V mixéru ho rozmixujeme.
-
2
Špenátové pyré smícháme s ricottou, vejci, polovinou pecorina, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a promícháme. Přidáme mouku a rychle a jemně těsto zpracujeme. Vytvarujeme z něj šišky a lehce je poprášíme moukou.
-
3
Do hrnce s osolenou vodou přidáme olej a přivedeme k varu. Přidáme noky a vaříme 2 minuty. Poté je přendáme do ohnivzdorné misky vymazané máslem. Uchováváme teplé.
-
4
Rozpustíme v pánvi zbylé máslo, přidáme piniové oříšky a hrozinky a smažíme, dokud nezačnou oříšky hnědnout. Tuto směs přelijeme přes noky a podáváme se zbylým sýrem pecorino.