Špenát dušený s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 797.9 mg
  • Vláknina 7115 mg
  • Vitamín A 7115 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme nadrobno nasekané feferony a kmín, orestujeme.

  • 2

    Poté vložíme špenát a zázvor, zakryjeme, dusíme cca 5 minut. Ochutíme solí a necháme vypařit přebytečnou vodu. Nakonec opět zakryjeme pokličkou a zvolna dodusíme.

Komentáře k receptu