Sekaná z těstovin a jehněčího
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 250 g Těstoviny Fusilli
- 225 g Jehněčí maso mleté
- 2 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 ks Cibule
- 0.5 ks Lilek
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 23 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 169.5 mg
- Draslík 286.8 mg
- Vláknina 7652.5 mg
- Vitamín A 7652.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáče vložíme máslo, necháme v mikrovlné troubě roztéci, dno a boky pekáče vymažeme rozpuštěným máslem.
-
2
Lilek posekáme, dáme ho do cedníku a necháme odpočinout 20 minut, poté ho opláchneme vodou a osušíme.
-
3
Těstoviny vložíme do misky, přidáme trochu soli, vroucí vodu, přiklopíme a vaříme po dobu 8 minut na nejvyšší výkon. Občas zamícháme, poté necháme přikryté pár minut stát.
-
4
Do další misky umístíme olej, mleté jehněčí maso a nasekanou cibuli, přikryté pečeme na nejvyšší výkon 2 minuty.
-
5
Masové hrudky rozmačkáme, přidáme nasekanou papriku, rozetřený česnek, oregano a lilek. Přikryté pečeme na nejvyšší výkon 5 minut, v polovině pečení promícháme.
-
6
Těstoviny necháme okapat, přidáme i se smetanou a vejci k jehněčímu, osolíme, opepříme, vše vložíme do pekáče a upěchujeme.
-
7
Pečeme 10 minut na střední výkon.