Pirohy s kuřecím masem a hrozinkami
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 250 g Listové těsto
- 120 g Olivy černé
- 80 g Sýr Feta
- 80 g Olivy zelené
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1145 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 281.6 mg
- Draslík 531 mg
- Vláknina 5967.5 mg
- Vitamín A 5967.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Uvaříme 2 vejce natvrdo (4 dl vody). Vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky. Nakládané zelené a černé olivy bez pecek pokrájíme na kroužky. V sítu promyjeme zlaté hrozinky, necháme je okapat. Omyjeme a rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a polovinu posekáme nadrobno. Očistíme a drobně pokrájíme cibuli s česnekem. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji zpěníme cibuli s česnekem, pak k ní přidáme rozkrájené maso a krátce, asi 2 - 3 minuty restujeme. Maso ochutíme bílým pepřem, chilli a solí (1 - 1,5 lžičky), přidáme olivy, vajíčka a směs promícháme. Pak ji necháme vychladnout.
-
2
Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Formičkou o průměru přibližně 8 - 9 cm vykrojíme kolečka, na střed těsta položíme 1 - 2 lžíce náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a přitiskneme k sobě.
-
3
Takto připravíme ostatní pirohy. Poklademe je na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme nastrouhaným sýrem Feta.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 175°C do zlatova přibližně 20 - 25 minut.