Houbová Gougere
Suroviny
- 175 g Hlíva ústřičná
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Tuk
- 200 g Žampiony čerstvé
- 450 ml Mléko polotučné
- 300 ml Voda pitná
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 39 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 297.3 mg
- Draslík 298.1 mg
- Vláknina 4249.5 mg
- Vitamín A 4249.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava těsta: Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a vmícháme mouku se špetkou soli. Směs vymícháme dohladka - nesmí se chytat stěn kastrolu. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme vejce.
-
2
Těsto vmáčkneme kolem okrajů tukem vymazané zapékací mísy. Mísu přikryjeme a uložíme do chladu.
-
3
Ve velké pánvi na rozehřátém másle opékáme očištěné, nakrájené houby asi 4 minuty. Vyjmeme a do pánve vsypeme mouku. 1 minutu mícháme, postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
-
4
Do pánve vrátíme houby, okořeníme estragonem, solí a pepřem. Směs nalijeme do středu věnce z těsta, mísu vložíme do silně vyhřáté trouby a pokrm pečeme 35-40 minut dozlatova. Ozdobíme lístky estragonu a ihned podáváme.