Špenátové trojhránky se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 125 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Těsto filo
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Ricotta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 906 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 358.2 mg
  • Vláknina 7756.2 mg
  • Vitamín A 7756.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně: V pánvi na rozehřátém másle zvolna opékáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli asi 5 minut. Přidáme omytý, nasekaný špenát, podusíme 1 minutu a necháme vychladnout. Vmícháme ricottu, špetku muškátu, sůl a pepř. Promícháme a rozdělíme na 8 porcí.

  • 2

    Těsto nakrájíme na stejné pruhy, potřeme rozpuštěným máslem a poklademe připravenou náplní. Sbalíme do trojhránků a okraje těsta dobře přimáčkneme.

  • 3

    Trojhránky urovnáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20 minut dozlatova.

  • 4

    Můžeme podávat s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu