Rýže asijská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 772 kcal
- Sacharidy 172 g
- Tuky 2 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravenou rýži propláchneme proudem studené vody. Potom ji vložíme do woku a zalijeme vodou. Nad rýží by měla být ještě vrstva vody ve výši asi 2 centimetrů.
-
2
V Asii mají jednoduchou míru pomocí ukazováčku, kterou si hladinu vody nad rýží ověřují. Když vsunou ukazováček do vody, měla by voda mít hladinu u prvního kloubu vašeho prstu.
-
3
Do vody nasypeme špetku soli a kávovou lžičku oleje. Rýži promícháme a jakmile začne vařit, znovu promícháme a pak přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 minut provářet a přitom občas lehce promícháme.