Rýže asijská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 880 g Rýže basmati dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 172 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravenou rýži propláchneme proudem studené vody. Potom ji vložíme do woku a zalijeme vodou. Nad rýží by měla být ještě vrstva vody ve výši asi 2 centimetrů.

  • 2

    V Asii mají jednoduchou míru pomocí ukazováčku, kterou si hladinu vody nad rýží ověřují. Když vsunou ukazováček do vody, měla by voda mít hladinu u prvního kloubu vašeho prstu.

  • 3

    Do vody nasypeme špetku soli a kávovou lžičku oleje. Rýži promícháme a jakmile začne vařit, znovu promícháme a pak přikryjeme poklicí. Necháme asi 15 minut provářet a přitom občas lehce promícháme.

Komentáře k receptu