Hovězí pečeně pikantní
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 120 g Cibule
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Bobkový list
- 3 g Nové koření celé
- 20 g Feferony
- 15 g Paprika mletá sladká
- 3 g Pepř černý celý
- 250 g Zelenina nakládaná
- 5 g Paprika mletá pálivá
- 40 g Olej rostlinný
- 20 g Jíška hotová tmavá
- 300 ml Víno červené
- 800 ml Hovězí vývar základní
- 3 ml Ocet vinný červený
- 5 ml Omáčka sojová pikantní
- 1 kg Hovězí maso zadní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1458 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 96.7 mg
- Draslík 673.2 mg
- Vláknina 10825.7 mg
- Vitamín A 10825.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso vcelku lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji. Cibuli nakrájíme nadrobno, feferonku na slabé nudličky. Maso vyndáme, do oleje nasypeme cibuli s feferonkou, orestujeme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, promícháme, přelijeme do pekáče, přiložíme maso, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, osolíme, opepříme a dáme péct. Asi po půl hodině, kdy se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme octem, sojovou omáčkou a dopečeme. Občas podlijeme vývarem.
-
2
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, šťávu v pekáči zahustíme jíškou, chvíli povaříme a odstavíme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.